این عضو شورا به بستن قرارداد حدودا 10 میلیاردی در سازمان پسماند اشاره کرد و افزود: با اینکه شورای شهر باید بر قرارداد شما نظارت داشته باشد، اما از این قرارداد بی خبر بود و به نظر می رسد که شورا خودش به نظارت نیاز دارد...
شمال نیوز: جلسه شورای شهر ساری شامگاه گذشته حول بررسی و واکاوی عملکرد سازمان مدیریت پسماند و رفع معضل زباله ، با حضور مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری برگزار شد.
مسعود پیری با اشاره به طرح تفکیک زباله از مبدا و بازیافت آن اظهار داشت: با اجرای طرح بازیافت میتوانیم روزانه 30 درصد زباله ساری را تبدیل به ثروت کنیم و سالانه 10 میلیارد تومان برای شهرداری ساری درآمدزایی کنیم.
وی افزود: اگر تفکیک زباله به درستی صورت گیرد بخش عمده ای از مشکلات مدیریت پسماند حل خواهد شد.
پیری با بیان اینکه سیاست گذاری های کنونی این سازمان بر اساس مدیریت پسماند نیست ، تاکید کرد: استراتژی درستی برای مدیریت پسماند در تدوین بودجه سال 94، صورت گیرد.
در ادامه جمال باقری بر عدم هماهنگی میان گروه های رفت و روب و جمع آوری و حمل زباله اشاره کرد و گفت: عدم هماهنگی بین این دو قشر که همگی به مدیریت شهرداری برمی گردد موجب شد تا عملکرد آنها دربرخی مناطق در حد ایده ال دیده نمی شود.
وی خواستار هماهنگی و پوشش این دو بخش توسط ناظرین این حوزه شد.
سید محمد جعفری نیز یکپارچه و متمرکز نبودن مدیریت پسماند را بزرگترین معضل این حوزه دانست و بیان کرد: تمامی مدیریت و مسائل حوزه پسماند توسط سازمان انجام شود.
وی با بیان اینکه طرح جداسازی زباله از مبدا به صورت ملموس در شهر ساری دیده نمی شود ، افزود: دپوی غیراصولی زباله روستاهای اطراف ساری به داخل شهر نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
علی اکبر ذلیکانی طی اظهاراتی ابراز داشت: در حوزه مدیریت پسماند باری به هر جهت حرکت می کنیم.
وی با بیان اینکه نقشه ی راه مشخصی در این حوزه نداریم گفت: این مشکل نه تنها درساری بلکه در کل استان نیز یک طرح جامع نداریم لذا لازم است طرح جامع مدیریت پسماند تصویب شود و بر اساس آن طرح اقدامات لازم صورت گیرد.
این عضو شورا تصریح کرد: سازمان مدیریت پسماند یک سازمان کاملا تخصصی است چراکه هم به سلامت روان مردم و هم سلامت جسمی مردم مرتبط است.
وی با اشاره به طرح جداسازی زباله از مبدا گفت: این طرح با موفقیت انجام شد اما با احتساب میزان هزینه دفن زباله با طی مسیر 140 کیلومتری تا پشت کوه ، در کلیت کار تاثیری نداشت.
ذلیکانی علت این امر را عدم آنالیز فیزیکی از طرح بیان کرد و گفت: درحوزه فرهنگ سازی نیز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا کارخانه زباله سوز به شکل مخلوط سوز وجود ندارد اما ما اینکار را انجام می دهیم، تاکید کرد: نیاز است تا سازمان حفاظت از محیط زیست با ورود به این حوزه، طرح جامع مدیریت پسماند را تنظیم و دستگاه های مربوطه را موظف به اجرای آن طرح کند.
سید مهدی احمدی نیز با بیان اینکه در شهرداری اراده جدی برای حل مشکل پسماند وجود ندارد، از شهردار ساری تقاضا کرد به دلیل اهمیت موضوع پسماند، شخصا به موضوع پسماند ورود پیدا کند.
رضا پیوندی با بیان اینکه نمای هر شهر در ورودی آن شهر است گفت: قرارگرفتن سکوی زباله در ورودی شهر ساری شایسته نیست.
سید محمد آقامیری ضمن انتقاد از به کارگیری بیش از 380 نیرو با عنوان کارگر رفت و روب گفت: این افراد با کت و شلوار در شهرداری های مناطق و در اداره ها مشغولند.
وی ادامه داد: در حالی که در برخی مناطق شهر هفته ای یک بار و برخی دیگر هفته ای سه روز رفت و روب می شود که باید هماهنگی در انجام خدمات صورت گیرد.
این عضو شورا به بستن قرارداد حدودا 10 میلیاردی در سازمان پسماند اشاره کرد و افزود: با اینکه شورای شهر باید بر قرارداد شما نظارت داشته باشد، اما از این قرارداد بی خبر بود و به نظر می رسد که شورا خودش به نظارت نیاز دارد.
سعید نجاریان ساروی نیز طی سخنانی با تاکید بر فرهنگ سازی برای تفکیک زباله گفت: باید بدانیم هرینه هر کیلو جمع آوری زباله در شهر چقدر است .
رییس کمیسیون بودجه و حقوقی شورا به آموزش شهروندان بر تفکیک زباله های تر و خشک تاکید کرد و افزود: در سال گذشته عوارض حمل زباله در سه منطقه با سه قیمت متفاوت به تصویب رسید که نباید اینگونه باشد.
ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();